Hoeveel gaat uw bruiloft kosten?

Gemiddeld geven Nederlanders 16.000 euro uit aan hun bruiloft. Gemiddeld. Dat betekent dat er ook mensen zijn die het dubbele of meer uitgeven en anderen die voor minder dan 1.000 euro in het huwelijksbootje stappen. Op welke uitgaven moet u rekenen en hoe zorgt u ervoor dat de financiering rond komt?

Flink uitpakken
U bent vrij om uw huwelijksdag vorm te geven zoals u dat wilt. Gaat u voor een traditioneel feest, dan wilt u officiële uitnodigingen, een trouwjurk en trouwpak, een bruidsboeket, een bruidstaart, trouwfoto’s, trouwringen en een overnachting in een bruidssuite. Dat komt dan nog boven op de kosten voor een diner en een feest op een bijzondere locatie, compleet met drankjes, hapjes, live muziek en bloemen. En dan is er natuurlijk de huwelijksreis. En o ja, voor de huwelijkssluiting zelf betaalt u de gemeente nog. Een geweldig feest. Maar als u zo uit wilt pakken en veel gasten uitnodigt, zult u daar een groot bedrag voor moeten reserveren.

Voordelige bruiloft
Het kan ook allemaal een tandje minder. Wilt u vooral de liefde vieren en een speciale dag delen met uw naaste familie en de dierbaarste vrienden? Dan kunt u op een veel eenvoudigere manier uw bruiloft vormgeven en totaal andere keuzes maken. Een goede manier om op de kosten te besparen is door veel zelf te regelen. Met een beperkt aantal gasten kunt u het feest thuis houden en zelf voor lekkere hapjes zorgen, een taart bakken, foto’s maken en uitnodigingen via de app versturen. Voor allerlei zaken, van jurk tot pak, van boeket tot taart en van foto tot ringen, kunt u eenvoudige en praktische keuzes maken en op zoek gaan naar kortingen en aanbiedingen. En gemeenten met meer dan 10.000 inwoners moeten twee momenten per week aanbieden om gratis te trouwen.

Spaarplan en bruiloftsverzekering
Een groots huwelijksfeest vraagt om een goede voorbereiding. Niet alleen moet alles tot in de puntjes geregeld worden, u moet over voldoende spaargeld beschikken om alles te kunnen betalen. Klop bij ons aan voor een advies over een spaarplan.

Wij bespreken dan meteen of een bruiloftverzekering een verstandig idee is. Want hoewel u alles goed voorbereidt, kan er toch iets mis gaan. Een familielid die vlak voor de bruiloft ernstig ziek wordt of overlijdt, brand of wateroverlast bij de feestzaal of een storm die de overkomst van belangrijke gasten onmogelijk maakt. Ook kan de band op het laatste moment afzeggen, kunnen huwelijkscadeaus gestolen worden of u scheurt de avond voor de trouwdag de bruidsjurk. Met een bruiloftverzekering verzekert u annuleringskosten als de bruiloft door omstandigheden moet worden afgelast en kunt u rekenen op een vergoeding bij schade. De premie bedraagt maar een fractie van het totale budget.

Gesprek over financiën
Als u uw leven gaat delen met een ander, heeft dat grote gevolgen voor uw financiën. Het is misschien een minder romantische kant van de relatie, maar wel belangrijk om aandacht aan te schenken. Bespreek met ons waar u aan moet denken. Wij gaan dan na wat we voor u kunnen regelen.