Nu boeken voor de mei- of zomervakantie

Wat opvalt in de boekingen is dat het buitenland weer populair is nu corona tot het verleden behoort en we niet meer bang zijn voor lange wachtrijen op Schiphol. Een andere trend is dat veel mensen – vooral jonge gezinnen – steeds eerder boeken omdat ze anders in mindere huisjes of parken terechtkomen.

Reis annuleren?
Vroeg boeken kan inderdaad verstandig zijn. Maar tussen de boekingsdatum en de vertrekdatum liggen een aantal weken of zelfs maanden. In die periode kan er iets gebeuren waardoor u de geplande vakantie moet annuleren. U heeft dan zogenaamde annuleringskosten. Zo’n financiële strop kunt u voorkomen door naast uw reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten. Die is ook geldig als u al op vakantie bent en de reis onverwacht moet afbreken.

Redenen om te annuleren
Maar wanneer mag u een reis annuleren? Overlijden of ernstige ziekte van uzelf is bij alle verzekeraars wel gedekt. Maar ook ziekte of overlijden van een reisgenoot, een naast familielid, de persoon waar u zou verblijven of uw huisdier zien veel verzekeraars als een geldige reden om de reis te annuleren. Daarnaast is er vaak een dekking voor annulering vanwege echtscheiding, het accepteren van een huurwoning, ernstige schade aan uw huis of bedrijf, onvrijwillig werkloos worden of juist een nieuwe baan krijgen.

Direct na boeken afsluiten
Een annuleringsverzekering moet u binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten. Alleen dan hoeft u een verzekeraar niets uit te leggen als u de reis annuleert om een reden die in de dekking is opgenomen. Als u niet op tijd een annuleringsverzekering afsluit, moet u kunnen aantonen dat u de situatie die tot annulering heeft geleid, vooraf niet kon voorzien. Dat is bijvoorbeeld lastig als u nu al aan een bepaalde ziekte of aandoening lijdt en de klachten net voor de vakantie verergeren.

Reis- en annuleringsverzekering in orde
Heeft u vakantieplannen voor het voorjaar of de zomer? Wij adviseren u hoe u al uw vakantierisico’s goed verzekert met een reisverzekering. Die kunt u op maat laten maken. Vertel ons welke risico’s u wilt afdekken en vergeet daarbij mogelijke annuleringskosten niet. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan gaan wij graag na of die polis nog goed bij u past en of u misschien bij een andere aanbieder voordeliger uit bent. Klopt direct na het boeken bij ons aan, dan kunnen we beide verzekeringen in orde maken.