Uw reisverzekering moet passen bij uw reis

Welke reisverzekering bij u past, hangt af van de vraag waar en hoe u op vakantie gaat en welke andere verzekeringen u heeft. Waar moet u op letten?

Met de auto op vakantie
Gaat u met de auto naar het buitenland? Misschien is op uw autoverzekering pechhulp in het buitenland gedekt. Is dat niet zo, dan kunt u die dekking opnemen in uw reisverzekering. Bij pech regelt de verzekeraar direct hulp, zoals het wegslepen van de auto en vervangend vervoer. Is er sprake van een ernstig ongeluk? Dan kunt u rekenen op hulp door de alarmcentrale. Van de opslag van het wrak tot een ziekenhuisopname en de terugreis naar Nederland, alles wordt geregeld.

Alleen een basis zorgverzekering
Heeft u alleen een basis zorgverzekering? Dan worden medische kosten in het buitenland vergoed, maar de vergoeding is nooit hoger dan het Nederlandse tarief. Liggen de tarieven in het buitenland hoger, dan betaalt u het verschil zelf. U heeft voor uw zorgverzekering bovendien een verplicht eigen risico van 385 euro en misschien daar bovenop zelfs nog een vrijwillig eigen risico. Die bedragen betaalt u zelf. Door medische kosten op de reisverzekering te verzekeren hoeft u zich over die hoge kosten geen zorgen te maken. Het buitenlandse tarief wordt vergoed en er is geen eigen risico.

Welke vakantiebestemming?
Viert u uw vakantie in Europa, dan is een Europadekking op uw reisverzekering voldoende. Kiest u voor een ander continent? Dan heeft u een wereldwijde dekking nodig. Check bovendien vooraf welk reisadvies het ministerie van Buitenlandse Zaken afgeeft voor het land of het gebied. Een kleurcode geeft aan hoe groot het veiligheidsrisico is. Gaat u naar een oranje of rood gebied? Dan biedt de reisverzekering geen dekking.

Avontuurlijke vakanties
Bergbeklimmen, duiken, wintersport. Heerlijk om uw vakantie zo sportief in te vullen. Maar de risico’s van dergelijke avontuurlijke vakanties zijn ook hoger, bijvoorbeeld omdat er een reddingsactie of een gipsvlucht nodig is. Die kosten moet u echt verzekeren. Bovendien gebruikt u misschien dure sportspullen. Zorg ervoor dat u ook uw duik-, golf- of skiuitrusting meeverzekert.

Meerdere vakanties per jaar
Als u meerdere keren op vakantie gaat, kunt u een doorlopende reisverzekering afsluiten. U bent dan het hele jaar door verzekerd voor allerlei reizen, stedentrips en vakanties. U bespaart zich de moeite om bij iedere reis weer een verzekering af te sluiten én u bent veel voordeliger uit dan met losse polissen.

Wilt u altijd goed verzekerd op reis gaan? Vraag ons dan welke reisverzekering bij u past.