Vallen uw tuinspullen onder de inboedelverzekering

Tel maar op: een loungeset, een parasol, de barbecue, een zitmaaier en duur tuingereedschap. Spullen die zich zomers open en bloot in uw tuin bevinden. Maar kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekering als deze spullen gestolen worden? Ja, meestal is tuinmeubilair en tuingereedschap gewoon verzekerd tegen diefstal, net als tuinspullen zoals parasols. Zelfs het wasgoed aan de waslijn is vaak meeverzekerd. Voorwaarde is wel dat u het de dieven niet gemakkelijk heeft gemaakt. De tuin moet daarom afgesloten zijn. En soms zijn er speciale voorwaarden voor bijvoorbeeld duur gereedschap en tuinspullen. Die zijn dan niet of beperkt verzekerd of moeten met een slot vastgezet zijn.

Alleen tuinspullen
Belangrijk om te weten is dat goederen ook echt in uw tuin thuishoren om onder de dekking van de inboedelverzekering te vallen. Uw fiets, laptop, tablet, telefoon en een duur horloge of sieraad zijn geen tuinspullen. Uw fiets kan wel onder de inboedelverzekering vallen, maar alleen als hij op slot staat in de schuur. Elektronica en kostbaarheden zijn misschien überhaupt niet of slechts beperkt verzekerd op uw inboedelverzekering. En voor overige inboedel die zich in uw tuin bevindt, krijgt u vaak alleen een vergoeding als u een buitenhuisdekking heeft.

Schade door weersomstandigheden
De spullen in uw tuin kunnen ook beschadigd raken, bijvoorbeeld bij hagel, een hevige regenbui of storm. Dan zijn verzekeraars vaak minder scheutig met vergoedingen. In principe moet u die schade voorkomen door spullen op tijd binnen te zetten of door ze af te dekken. Wij checken wat uw inboedelverzekering te bieden heeft bij schade door extreem weer. Wilt u meer zekerheid? U kunt met een aparte tuinverzekering schade aan tuinspullen uitgebreider verzekeren. Schade aan een schuurtje of schutting valt trouwens onder de opstalverzekering. Heeft u een huurwoning en heeft u zelf een schutting betaald en geplaatst? Dan is die in de regel meeverzekerd op de inboedelverzekering.

Verzekering door laten lichten
Wilt u weten hoe goed uw tuinspullen verzekerd zijn? Lees dan de polisvoorwaarden of vraag ons om uw inboedelverzekering door te lichten. We gaan dan na of de dekking past bij uw wensen. Is er bijvoorbeeld ook een vergoeding voor een dure zitmaaier of barbecue? Moet u bepaalde maatregelen treffen om voor een vergoeding in aanmerking te komen? Bent u akkoord met de hoogte van het eigen risico? En weet u wat de maximale vergoeding is bij schade? En ten slotte: betaalt u niet te veel? Misschien is er een andere verzekeraar bij wie u voordeliger uit bent. Wij zoeken het voor u uit.