Zakelijk en prive goed verzekerd op reis

De risico’s van een zakenreis zijn anders dan die van een privévakantie. De dekking van een zakenreisverzekering is daarom ook anders. Voor uw zakenreis neemt u bijvoorbeeld een laptop mee met belangrijke bestanden. Wanneer die gestolen wordt, is de schade veel aanzienlijker dan wanneer het om een privélaptop gaat. Een zakelijke reisverzekering heeft daarom vaak een extra uitgebreide dekking voor laptops, telefoons en tablets.

Verzekerd in noodsituaties
Maar niet alleen uw bagage moet anders verzekerd worden. Als u tijdens uw zakenreis onverwachts ziek wordt, wilt u een vervanger laten overkomen. Wanneer u door een ongeval te laat bij uw klant dreigt te komen, wilt u direct een taxi of vervangend vervoer. En als zich een noodsituatie voordoet, wilt u zo snel mogelijk terug kunnen naar Nederland omdat u nodig bent in uw bedrijf. Een zakenreisverzekering verzekert gebeurtenissen die kunnen leiden tot schade aan uw bedrijf en zal u daarom sneller en gerichter helpen.

Particuliere reisverzekering opplussen
U kunt uw zakenreis op verschillende manieren verzekeren. Zo kunt u een aparte verzekering afsluiten. Dat kan eenmalig zijn als u maar weinig voor uw bedrijf naar het buitenland gaat. Gaat u vaker als ondernemer de grens over, dan is een doorlopende zakelijke reisverzekering handiger. Wat ook kan, is dat u geen losse zakelijke reisverzekering afsluit, maar uw particuliere reisverzekering uitbreidt met een dekking voor zakenreizen. Veel verzekeraars bieden die mogelijkheid. U hoeft dan niet meer uit te zoeken bij wie u uw schadeclaim indient. Wel zo handig als u de zakenreis combineert met een vakantie.

Ook voor medewerkers en gezinsleden
De derde keuze die u kunt maken, is of u een individuele of een collectieve reisverzekering wilt. Met een collectieve verzekering vallen alle mensen die voor uw bedrijf reizen onder de polis, inclusief stagiairs en externen. En particulier zijn ook al uw gezinsleden tijdens de vakantiereis verzekerd.

Hoe u uw buitenlandse reizen verzekert, hangt dus sterk af van de mate waarin u buitenlandse reizen maakt, of die privé of zakelijk zijn en voor wie de verzekering moet gaan gelden. Wij zoeken graag voor u uit wat een goede oplossing is en waar u de best passende dekking en de laagste premie krijgt.